Florence Morse Kingsley – în limba română

Florence Morse Kingsley (1859, Ohio - 1937, New York), scriitoare americană de ficțiune creștină, cunoscută pentru Titus: A Comrade of the Cross (1894) și, continuarea, Stephen: A Soldier of the Cross, se poate citi în limba română cu mai multe dintre cărțile sale apărute la două edituri românești cu specific creștin - una este Editura Little Lamb (Suceava), iar cealaltă, Editura Predania (București).

Editura Little Lamb a publicat (trad. Constantine Coca, Iulia Tabarcea):
📖 Titus, un camarad al crucii
📖 Ștefan, un soldat al crucii
📖 Trimful crucii

Editura Predania a publicat (trad. Bogdan Buzdugan):
📖 Titus - povestea primului om care a ajuns în Rai
📖 Ștefan - povestea primului om care și-a dat viața pentru Hristos
📖 Pavel - prietenul celor păcătoși
📖 Lidia - povestea primilor creștini din Europa

   

***

Florence Morse Kingsley s-a nascut pe 14 iulie 1859 în Medina County, Ohio într-o familie de educatori. A învățat la Wellesley College dar a fost nevoită să abandoneze studiile cu puțin înainte de graduare din cauza unor complicații medicale de vedere. S-a căsătorit cu reverendul Charles Rawson Kingsley și au format împreună o familie cu 5 copii.

Florence Morse Kinglsey avea 35 de ani când a participat cu un manuscris la un concurs organizat de un editor care dorea să publice o carte care să inspire credința unui copil în Hristos. Acest manuscris s-a intitulat Titus: A Comrade of the Cross, iar cartea s-a vândut în cifre uluitoare. În următorii ani, a publicat o continuare a acestei povestiri de factură istorică, Stephen: A Soldier of the Cross, iar o altă carte a sa, The Cross Triumphant, a devenit unul dintre cele mai populare texte epice de ficțiune creștină dedicată copiilor și adolescenților. A fost contemporană cu Lew Wallace (1827-1905), autorul Ben-Hur: A Tale of the Christ (1880), și s-a inspirat din modul acestuia de a creea proză.

Florence Morse Kingsley a murit pe 7 noiembrie 1937 în Utica, New York.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Steinhardt 111

Gaëtan Evrard – în limba română

Dietrich Bonhoeffer – în limba română